VariMAS Boomgaardspuit van Munckhof bespaart fors in spuitmiddelen en energie

De Munckhof VariMAS Boomgaardspuit behoort tot het topsegment van Munckhof Fruit Tech Innovators. De spuit voor boomgaarden, wijngaarden en bessenculturen is onlangs verbeterd door een technische innovatie in de uitblaasopeningen. Het resultaat is een besparing van 15% tot 30% op spuitmiddelen en 20% tot 40% op brandstof.

De VariMAS is ontwikkeld in samenwerking met fruittelers om aan de vraag naar een hoge spuitcapaciteit te voldoen. Met de Munckhof VariMAS kunnen drie rijen tegelijkertijd worden behandeld zodat fruittelers hun complete areaal bij wisselende (weers)omstandigheden of opkomende ziektes, razendsnel kunnen behandelen. Daarvoor zorgen de nauwkeurige afstemming van de rijsnelheid, druk op de nozzels (7 bar) en toerental van de pomp. De hoogwaardige verdeling tussen lucht en vloeistof zorgt voor een directe luchtstroming en een optimale verstuiving. Dat maakt het verlies aan kostbare middelen minimaal. Wageningen Universiteit (WUR) toonde voor de VariMAS een driftreductie van 99% aan. Omdat de VariMAS lucht van bovenaf aanzuigt, zuigt de installatie geen blad en bloesem aan. De nieuwe technische innovatie van Munckhof Fruit Tech Innovators in de regeling voor uitblaasopeningen, zorgt voor een aanzienlijke besparing in spuitmiddelen en brandstof.

Wie boomgaarden, wijngaarden of bessenculturen zo efficiënt mogelijk wil spuiten zorgt ervoor dat spuitmiddelen zo nauwkeurig mogelijk terecht komen daar waar ze hun werk moeten doen. Om haar VariMAS technisch te verbeteren investeerde Munckhof in een efficiëntere aandrijving via de aftakas door het toerental terug te brengen tot 350 tot 400 toeren per minuut. De aandrijving van de VariMAS vergt daardoor nog maar 85 pk van de trekker om drie rijen tegelijkertijd te kunnen behandelen. Munckhof verfijnde bovendien de techniek voor de windmeting en de GPS bepaling. De computergestuurde regeling van de uitblaasopeningen werd vernieuwd. De verfijnde meetgegevens voor wind- en rijrichting en een nog efficiëntere aansturing van de uitblaasopeningen zorgen voor de besparing van 15% tot 30% op spuitmiddelen.  De efficiëntere aandrijving en aansturing van de uitblaasopeningen samen leveren een brandstofbesparing van 20% tot 40%. De investering in meet- en regeltechnieken dragen bovendien bij aan de hoge driftreductie en een betere bladbedekking.

De VariMAS is ook leverbaar in een compacte spuitinstallatie voor de uitvoering van gewasbescherming in steeds 1 rij tegelijkertijd. De VariMAS is ook op leasebasis verkrijgbaar.

 

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken