Nieuwe telapplicatie voor Pluk-O-Trak van Munckhof Fruittech Innovators

Hulpmiddel bij het verbeteren van teelt- en plukprestaties

 

Munckhof Fruit Tech Innovators presenteert tijdens de Fructura in Hasselt een automatische telfunctie voor haar Pluk-O-Trak. De innovatie voor het geavanceerde oogstsysteem van Munckhof telt automatisch de geplukte vruchten per oogstmedewerker en rij. Met de nieuwe applicatie kunnen fruittelers de plukprestaties en oogstopbrengsten verder verbeteren. De nieuwe telfunctie is verkrijgbaar voor de hoge capaciteit en compacte Pluk-O-Trak M-Topline.

50% arbeidsbesparing en 50% minder beschadiging door inzet Pluk-O-Trak

De Pluk-O-Trak van Munckhof is een veelzijdige oogsthulp die ingezet wordt om snel, efficiënt en ergonomisch fruitsoorten te plukken zoals onder andere appels, peren, citrusvruchten en kersen. Plukmedewerkers kunnen met het oogstsysteem werken vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateau’s tot maar liefst vier meter hoogte. Plukmedewerkers leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden waarna het fruit automatisch voorzichtig in de kisten wordt gelegd. Fruittelers besparen met de Pluk-O-Trak 50% aan plukarbeid en verminderen bovendien beschadigd fruit met 50%. De Pluk-O-Trak bewijst verder haar dienst als arbeidsbesparende en ergonomische hulp bij het snoeien, uitdunnen en het werken aan de hagelnetten. Tijdens deze werkzaamheden kan met het oogstsysteem van Munckhof, 35% aan arbeidskosten worden bespaard. De  Pluk-O-Trak is gebruikersvriendelijk zodat nieuwe plukploegen snel aan de slag kunnen. Het systeem kent lage gebruikerskosten door de lange levensduur, lage onderhoudskosten en het lage energieverbruik.

Fruitopbrengsten, plukprestaties en kwaliteitsverschillen optimaliseren

Nieuw voor de Pluk-O-Trak is de innovatieve telapplicatie die automatisch het aantal stuks fruit telt dat wordt geplukt. Via een gebruiksvriendelijke applicatie kunnen fruittelers eenvoudig realtime, per uur, per dag of per week het aantal geplukte vruchten analyseren. De appeltelapplicatie geeft de exacte locatie van de Pluk-O-Trak en het aantal vruchten per rij of oogstmedewerker weer.  Alle data zijn via duidelijke overzichten af te lezen vanaf een mobiele telefoon, tablet of PC. Doelstelling van de nieuwe applicatie is fruittelers te helpen hun fruitopbrengsten, plukprestaties en kwaliteitsverschillen te optimaliseren.

Meer opbrengsten

De Pluk-O-Trak  is geschikt voor heuvelachtig, drassig en rotsachtig terrein en verkrijgbaar in uitvoeringen voor 4 tot 6 medewerkers. Door koppeling met de kistendrager kunnen tot 16 kisten worden meegedragen. De LED-verlichting maakt de Pluk-O-Trak ook ’s nachts inzetbaar. De Pluk-O-Trak is nu ook leverbaar met veel minder V-snaren en een in snelheid regelbare aandrijving van de afvoerbandjes door elektromotoren.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken