Het familiebedrijf Munckhof Machinefabriek uit Horst komt na 134 jaar voor het eerst in handen van nieuwe eigenaren. De Europese marktleider in de ontwikkeling en productie van technieken voor de fruitteelt is overgenomen door Henri Michiels en Han Smits. Munckhof Machinefabriek gaat verder als Munckhof Fruit Tech Innovators en heeft groeiambities in nieuwe geografische markten en toepassingsgebieden.

Munckhof Machinefabriek werd in 1884 opgericht door de lokaal bekende smid “Smitten Ties”. Al die tijd bleef het bedrijf in handen van nakomelingen uit de familie Van den Munckhof. Munckhof Machinefabriek ontwikkelde zich tot een A-merk-leverancier en Europees marktleider op het gebied van oogsttechieken, spuitinstallaties en kistenvullers voor vooral de teelt van appels, peren, kersen, bessen en olijven. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en een omzet van 6 miljoen euro.

Ambities om te groeien in nieuwe technieken, markten en toepassingen

Na 134 jaar gaan de laatste Munckhof-eigenaren, Thijs en Peter van den Munckhof langzaamaan met pensioen. Van den Munckhof Machinefabriek is sinds eind mei in handen van Henri Michiels die zijn sporen verdiende als technisch commercieel directeur bij Dinnissen Process Technology in Sevenum en Han Smits, voormalig manager international business development bij het Zwitserse Glencore Grain. Zij hebben de ambitie om met Munckhof Fruit Innovators in te zetten op de verdere ontwikkeling en productie van hightech oplossingen voor precision farming. Daarbij gaan toepassing van nog meer slimme sensoren, gps-technieken, internetkoppelingen en de automatische registratie en het gebruik van big data nog vaker een belangrijke rol spelen.

Voor medewerkers en afnemers verandert er weinig

Voor de medewerkers en afnemers van Munckhof verandert er weinig door de overname. Zij kunnen blijven vertrouwen op dezelfde producten en service als ze van Munckhof gewend zijn. Thijs en Peter van den Munckhof blijven betrokken bij de onderneming. Wel ontstaan er door de overname en groeiambities nieuwe vacatures voor technisch, commercieel en logistiek medewerkers op zowel mbo-, hbo- als universitair niveau.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken