100% Electrische uitvoering met 30% hogere plukcapaciteit

Tijdens de Appeldag op 29 juni in Randwijk demonstreert Munckhof Fruit Tech Innovators haar nieuwe Pluk-O-Trak Electro XL. De nieuwe Pluk-O-Trak is 100% elektrisch uitgevoerd waardoor dieselgeur, trillingen en geluid tijdens de fruitoogst tot het verleden behoren. De nieuwe oogsthulp kan ook worden ingezet als hoogwerker in de boomgaard.

Pluk-O-Trak veelzijdige en efficiënte oogsthulp in de fruitteelt

De Pluk-O-Trak van Munckhof is een veelzijdige oogsthulp die ingezet wordt om snel, efficiënt en ergonomisch fruitsoorten te plukken zoals appels, peren, pruimen, citrusvruchten en kersen. Oogstmedewerkers werken met het oogstsysteem vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateau’s tot op ruim vier meter boomhoogte. Ze leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden wat de plukprestatie aanzienlijk verhoogd, waarna het fruit automatisch, voorzichtig over de kisten wordt verdeeld. Een sensor besturing maakt dat de Pluk-O-Trak zelfstandig zijn weg door de boomgaard vindt. De vierwielaandrijving en de automatische scheefstellingscorrectie zorgen ervoor dat de Pluk-O-Trak zich moeiteloos over drassig, ongelijk of zelfs bergachtig terrein beweegt. Een GPS tracking en telapplicatie telt en registreert op boomniveau automatisch het aantal stuks, de maat en kleurbedekking van het fruit dat wordt geplukt. Deze data worden automatisch verzameld en opgeslagen en kunnen worden geïmporteerd in managementsystemen als Agromanager. Fruittelers besparen met de Munckhof Pluk-O-Trak tussen de 20 en 40% plukarbeid en verminderen beschadigd fruit met 30% tot 50%.

Electrische XL-uitvoering voorkomt dieselgeur, trillingen en geluid

De nieuwe Pluk-O-Trak XL heeft dezelfde vertrouwde voordelen als de traditionele uitvoering. Belangrijkste verschil is de hogere capaciteit en de 100% elektrische uitvoering. De XL-uitvoering heeft meer, namelijk 6 plukbandjes en 4 plukplateau’s. Daardoor kan de plukcapaciteit nog verder verhoogd worden. Bovendien zijn de plukbanden nu ook op alle modellen verbreedt verkrijgbaar. De nieuwe Pluk-O-Trak XL is 100% elektrisch aangedreven op basis van een oplaadbare accu. Deze zorgt voor een gebruiksduur in de boomgaard van ongeveer 12 uur. De elektrische aandrijving rekent af met dieselgeur, trillingen en geluid in de boomgaard. Dat maakt de nieuwe uitvoering arbeidsvriendelijker en natuurlijk ook milieuvriendelijker. De Pluk-O-Trak XL is eventueel leverbaar met een dieselgenerator. Daarmee kan de Pluk-O-Trak in de boomgaard, tijdens de pauze of als de accu beneden peil is, (automatisch) worden opgeladen. De nieuwe Pluk-O-Trak kan worden omgebouwd tot een hoogwerker waardoor hij zijn dienst nog eens extra bewijst als hoogwerker voor snel en efficiënt snoeien, uitdunnen en het werken aan de hagelnetten.

Demonstratie tijdens Appeldag in Randwijk

Tijdens de Appeldag op 29 juni in Randwijk is de Pluk-O-Trak XL te zien. Munckhof demonstreert de nieuwe uitvoering tussen 9.00 en 21.00 uur op Proeftuin Randwijk waarvoor bezoekers zich kunnen aanmelden via de website van NFO. Meer informatie is ook te vinden op www.munckhof.org.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken