Nieuwe VariMAS mengapplicatie van Munckhof voorkomt aankoeken en klonten tijdens vullen

De Munckhof VariMAS 3 Boomgaardspuit is ontwikkeld in samenwerking met fruittelers om aan de vraag naar een hoge spuitcapaciteit te voldoen. Met de Munckhof VariMAS 3 behandelen fruittelers drie rijen tegelijkertijd zodat ze hun complete areaal bij ideale (weers)omstandigheden of opkomende ziektes, razendsnel kunnen behandelen. Nieuw van Munckhof Fruit Tech Innovators is de mengapplicatie die klonten en aankoeken van poeders tijdens het vullen voorkomt. De nieuwe mengapplicatie verbetert de homogeniteit en effectiviteit van spuitmengsels en maakt voormengen overbodig.

De VariMAS is het topsegment van Munckhof Fruit Tech Innovators. De spuit voor boomgaarden, wijngaarden en bessenculturen, blinkt binnen haar eigen assortiment uit door een optimale bladbedekking en een zo hoog mogelijke werking van de toegepaste middelen. Daarvoor zorgen de nauwkeurige afstemming van de rijsnelheid, druk op de nozzels (7 bar) en toerental van de pomp. De hoogwaardige verdeling tussen lucht en vloeistof zorgt voor een directe luchtstroming en een optimale verstuiving. Daardoor ontstaat een minimaal verlies aan kostbare middelen. Wageningen Universiteit (WUR) toonde voor de VariMAS een driftreductie van 99% aan. Omdat de VariMAS 3 lucht van bovenaf aanzuigt, zuigt de installatie geen blad en bloesem aan.

Nieuw aan de VariMAS is de krachtige mengpomp met hoge capaciteit aanzuigleiding die klonten en aankoeken van poeders tijdens het mengen voorkomt. De mengapplicatie pomp water en werkzame stof, vanaf het eerste moment van bijvoegen, krachtig rond langs de hele binnenzijde van de tank. De nieuwe applicatie zorgt zo voor het perfect oplossen van poeders in water. De VariMAS was al uitgevoerd met een roermechanisme om de homogeniteit van mengsels na het vullen en tijdens het mengen te garanderen. Goed opgeloste mengsels zijn cruciaal voor de effectiviteit van spuitbehandelingen. Ze voorkomen verstopping van de spuitdoppen en het dichtslippen en vervuilen van de filters.

De VariMAS 3 Rij Boomgaardspuit is geschikt voor de gelijktijdige behandeling van 3 rijen. De spuit voor boomgaarden, wijngaarden en bessenculturen is daardoor kostenbesparend voor wat betreft arbeid, brandstof en machine-uren. De VariMAS 3 is ook leverbaar in een compacte spuitinstallatie voor de uitvoering van gewasbescherming in steeds 1 rij tegelijkertijd.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken