Munckhof Fruit Tech Innovators wil voorop lopen met de meest efficiënte spuittechnieken voor de boomfruitteelt. Nieuw van Munckhof is de Isobus verbinding op al haar spuittechnieken. Daarmee kunnen fruittelers een rechtstreekse dataverbinding maken met Agromanager, het managementsysteem voor de fruitteelt.

Munckhof spuit automatisch aansturen met spuitschriften uit Agrodata

Munckhof Fruit Tech Innovators staat bekend om haar spuittechnieken met hoge driftreductie en een laag verbruik van middelen en brandstoffen. Die heeft ze te danken aan haar lage spuitdruk en uitgekiende luchtflow. Voor de toekomst zet Munckhof in op automatisering, GPS en datamanagement om daarmee fruittelers te helpen hun opbrengsten, kwaliteit en kosten te optimaliseren. Door de nieuwe samenwerking met Agromanager, kunnen fruittelers automatisch data zoals geverifieerde spuitschriften uit Agromanager, naar de boomgaardspuit sturen. Daarvoor zorgt de nieuwe Isobus verbinding op alle boomgaardspuiten van Munckhof. De Munckhof spuit voert op basis van GPS techniek automatisch de spuitopdracht uit. Daardoor worden fouten en onnauwkeurigheden door de chauffeur voorkomen. Alle data over de uitgevoerde spuitopdracht zoals urenregistratie, middelen- en brandstof verbruik uit de Munckhof spuit kan met dezelfde Isobus verbinding worden terug gezonden naar Agromanager. Zo voldoen fruittelers automatisch aan hun verplichte teeltregistratie. Fruittelers kunnen alle spuitdata eenvoudig opslaan, analyseren en gebruiken om hun kosten, middelengebruik en teeltresultaten te optimaliseren.

Spuitgegevens automatisch registreren in Agromanager

De samenwerking tussen Agromanager en Munckhof biedt fruittelers nieuwe mogelijkheden. Fruittelers kunnen vanuit Agromanager online, de spuit in de boomgaard volgen. Zo houden ze toezicht op de vorderingen. Als afnemerseisen of waarnemingen daarom vragen, kunnen verschillende delen van de boomgaard automatisch volgens een andere spuitopdracht uit Agromanager worden behandeld op boomniveau. Voor de toekomst verwacht Munckhof Fruit Tech Innovators nog meer slimme sensoren en cameratechnieken op haar boomgaardspuiten toe te passen. Tijdens elke spuitronde kunnen dan nog meer gegevens over bijvoorbeeld bladverkleuringen, insecten en groeigegevens automatisch worden waargenomen en vastgelegd. Fruittelers kunnen al deze gegevens verwerken in Agromanager om er hun voordeel mee te doen. Het resultaat is een hogere opbrengst en fruit met een hoge, constante kwaliteit.

Nieuwe Isobus techniek ook toepasbaar op bestaande Munckhof spuiten

De uniforme Isobus communicatietechniek die Munckhof sinds kort toepast op haar spuitinstallatie zorgt ervoor dat haar boomgaardspuiten voortaan moeiteloos kunnen communiceren met tractoren, displays, software en GPS technieken van alle gangbare merken. Zo kunnen telers gebruik (blijven) maken van de werktuigen en computerprogramma’s van hun voorkeur. Agromanager en Isobus is ook toepasbaar op onder andere werktuigen zoals wortelsnijders en mestdosering. Kijk voor meer informatie op www.munckhof.org en www.agromanager.eu

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken