Resultaat van samenwerking met Aurea Imaging en Delphy Advies

Munckhof Fruit Tech Innovators wil voorop lopen met de meest efficiënte spuittechnieken voor de boomfruitteelt. Nieuw van Munckhof is nu de optie voor precisie fruitteelt die ze toevoegt aan al haar spuittechnieken. De innovatie is het resultaat van een samenwerking met Delphy fruitteelt advies en Aurea Imaging dat gespecialiseerd is in dronetechnieken en  dataverwerking. Met de nieuwe toepassing kunnen fruittelers tot op het niveau van elke boom hun spuitstrategie bepalen én automatisch laten uitvoeren.

Spuitmiddelen besparen en fouten tijdens spuiten reduceren

De spuittechnieken voor boomgaarden, wijngaarden en bessenculturen van Munckhof staan bekend om haar hoge driftreductie en nauwkeurigheid en om het lage verbruik van spuitmiddelen en brandstoffen. De afgelopen jaren paste Munckhof al vernieuwingen toe om de bladbedekking en de werking van de toegepaste middelen nog verder te verbeteren. De nieuwste innovatie van Munckhof richt zich nu op het locatie specifiek behandelen van boomgaarden. Met de nieuwe toepassing voor precisie fruitteelt kunnen telers tot op boomniveau hun spuitstrategie bepalen. Daardoor besparen ze nog verder op spuitmiddelen en brandstoffen en verminderen ze de kans op fouten en onnauwkeurigheden tijdens het spuiten. Het resultaat is een maximale opbrengst en een gelijkmatige, hoge kwaliteit van het fruit. Minder spuitmiddelen gebruiken helpt mee aan een hogere biodiversiteit.

Droneopnames omzetten naar taakkaarten voor de Munckhof VariMAS spuit

Fruittelers die gebruik willen maken van de precisie fruitteelt techniek van Munckhof, laten eerst een slimme drone opname van hun boomgaard maken. GPS techniek en slimme sensoren leggen haarfijn vast waar zich afwijkingen bevinden. Samen met hun teeltadviseur bepalen ze aan de hand van de beeldopnames, nauwkeurig hun spuitstrategie voor bijvoorbeeld de perenknopkever, bloesem- en fruitdunnen, ziektedetectie en groeiregulering tot op boomniveau. Locatie specifiek kan worden aangegeven of en met welke hoeveelheid er wordt gespoten. Bij bestrijding van de perenknopkever kan hierdoor 90% middel en dus kosten worden bespaard. Onder andere Aurea Imaging kan de beeldkaart omzetten naar digitale taakkaarten die in het spuitsysteem van Munckhof worden ingevoerd. De Munckhof spuit voert daarna volledig automatisch en zeer nauwkeurig de spuitstrategie voor elke zone uit. Munckhof maakt daarbij gebruik van de slimme automatisering in haar spuitsystemen.

Gebruik van bestaande, bewezen technieken

Munckhof koos bij de ontwikkeling van haar automatische precisie fruitteelt voor bestaande, bewezen technieken. Zo werkt de nieuwe spuitapplicatie op basis van Isobus Plug & Play communicatietechniek. Het Munckhof spuitsysteem kan daardoor gemakkelijk communiceren met displays en GPS besturingen van gerenommeerde merken als Müller, Topcon en Raven. Zo kunnen telers gebruik (blijven) maken van de merken van hun voorkeur. Door te kiezen voor bestaande bewezen technieken houdt Munckhof de precisie fruitteelt techniek betaalbaar, gebruikersvriendelijk en robuust.  Zo is ook een koppeling aan het teeltsysteem van Agromanager mogelijk. De nieuwe techniek op het spuitsysteem is in de toekomst nog verder uit te breiden met nieuwe functies. Daarvoor ontwikkelt Munckhof de automatisering voor haar spuitsystemen steeds verder. Precisie fruitteelt van Munckhof is ook toepasbaar op bestaande VariMAS spuitsystemen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken