Munckhof Fruit Tech Innovators viert 50 jaar Pluk-O-Trak met speciale Jubileum Editie

Hulpmiddel bij het verbeteren van teelt- en plukprestaties

Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Munckhof Fruit Tech Innovators haar oogstmachine Pluk-O-Trak introduceerde.
Er werden in vijftig jaar 3098 exemplaren wereldwijd verkocht  Tientallen belangrijke technische verbeteringen maakten dat de Pluk-O-Trak zich vijftig jaar later nog steeds kan meten met de innovatiefste oogstmachines voor fruit.
Om het bijzondere gouden jubileum van haar oogsthulp te vieren, komt Munckhof dit jaar met een speciale jubileum editie.

50% arbeidsbesparing en 50% minder beschadiging door de Pluk-O-Trak

De Pluk-O-Trak van Munckhof is een veelzijdige oogsthulp die ingezet wordt om snel, efficiënt en ergonomisch fruitsoorten te plukken zoals onder andere appels, peren, citrusvruchten en kersen.
Plukmedewerkers werken met het oogstsysteem vanaf de grond of via de horizontaal en verticaal beweegbare oogstplateau’s tot ruim vier meter boomhoogte.
Plukmedewerkers leggen het fruit op smalle beweegbare transportbanden waarna het fruit automatisch, voorzichtig over de kisten wordt verdeeld.
Fruittelers besparen met de Pluk-O-Trak 50% aan plukarbeid en verminderen beschadigd fruit met 30% tot 50%.
De Pluk-O-Trak wordt bovendien veel gebruikt voor het snel en efficiënt snoeien, uitdunnen en het werken aan de hagelnetten.

50 jaar technische ontwikkeling in samenwerking met de sector

De Pluk-O-Trak is de afgelopen vijftig jaar op tientallen onderdelen geïnnoveerd.
Een belangrijke verbetering is de arbeidsbesparende sensor besturing waardoor de Pluk-O-Trak zelfstandig zijn weg door de boomgaard vindt.
De Pluk-O-Trak werd steeds lichter, energiezuiniger en tegelijkertijd robuuster vanwege onder andere de vierwielaandrijving.
Samen met de automatische scheefstellingscorrectie zorgt deze ontwikkeling ervoor dat de Pluk-O-Trak zich automatisch moeiteloos over drassig, ongelijk of zelfs bergachtig terrein beweegt.
Veel van de innovaties op de Pluk-O-Trak waren gericht op het verhogen van de (arbeids)efficiency en kwaliteit.
Zo kwam er een Pluk-O-Trak met 6 plukbanden en ledverlichting om ook ’s nacht te kunnen plukken.
Een GPS tracking en telapplicatie telt automatisch het aantal stuks fruit dat wordt geplukt.
In vijftig jaar werd de Pluk-O-Trak veel gebruiksvriendelijker zodat met name arbeidsmigranten en tijdelijke oogstmedewerkers, snel met de Pluk-O-Trak kunnen werken.

Jubileum Editie standaard uitgevoerd met nieuwe gebruiksvriendelijke besturing

Speciaal vanwege het vijftig jarig jubileum van de Pluk-O-Trak komt Munckhof dit jaar met een uitgebreide jubileum editie van haar oogstmachine.
De jubileum editie is uitgevoerd met de allernieuwste besturing, “food grade” blauwe banden en vele extra’s.
Zo is er nu ook de gloednieuwe joystick waarmee de bediening heel eenvoudig wordt voor zelfs onervaren medewerkers.
20 grote automatische functietoetsen met symboolaanduiding voeren elke handeling zelfstandig uit zoals de automatische scheefstellingscorrectie en het vernieuwde automatisch sturen door het midden van de rij.
Kom voor meer informatie over de jubileum editie naar onze stand op de Fruitteeltvakbeurs in Houten (standnummer 13).

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken